Str. Victor Babes, Nr 66, Ap. 21, Baia Mare

Luni - Vineri: 09.00 - 17.00

Str. Victor Babes, Nr 66, Ap. 21, Baia Mare

Luni - Vineri: 09.00 - 17.00

BIOCRIOMED
Criolipoliza

Criolipoliza este o procedura de remodelare corporala care actioneaza pe principiul vulnerabilitatii celulelor de grasime la schimbarile de temperatura. Inghetul prin criolipoliza cauzeaza un proces controlat de moarte a celulelor de grasime (apoptoza adica moartea celulelor de grasime).
Criolipoliza, o alternativa non-invaziva a liposuctiei. Este o metoda comoda, nedureroasa ce combina inghetarea controlata a celulelor de grasime si vacuumul, in vederea distrugerii depozitelor localizate de tesut adipos( de grasime) din organism.

Cum functioneaza?

Procedura nu este dureroasa si lucreaza numai la nivelului stratului de grasime fara sa lezeze pielea. Este astfel utila celor care vor sa-si subtieze cu cativa centimetri anumite zone ale corpului.

Rezultatele incep sa fie vizibile din ziua 15 de tratament si sunt maximale pentru o sedinta la 45-90 zile, fara dieta si fara exercitii fizice speciale.

Majoritatea aparatelor utilizate pentru aceasta procedura folosesc temperaturi intre  -5 si -8 grade celsius. Echipamentul disponibil in cadrului cabinetului nostru utilizeaza o temperatura de până la -15  grade care va ofera rezultate  remarcabile. Avantajul acestei proceduri este faptul că grăsimea îngheata la o temperatură mult mai ridicată decât restul țesuturilor (piele, mușchi, vase de sânge), ca atare celulele de grasime se modifica si intra intr-un proces natural de moarte celulara. Organismul le elimina natural fara alte interventii sau terapii suplimentare. Acest proces poarta numele de apoptoza (moarte celulara).

Aplicarea localizată a temperaturii scazute asigură și o reintinerire metabolica accelerata, deoarece se știe că terapiile prin frig reduc efectele negative ale îmbatranirii celulare, fapt demonstrat de nenumărate studii stiintifice.

Schema de terapie se stabilește în funcție de nevoile individuale, în general fiind nevoie de aproximativ de 3 aplicari pe aceeasi zona intr-o periada de 2-3 luni. După terminarea tratamentului, pielea va fi îngrijită cu creme hidratante si nutritive.

CUM SE ELIMINA ADIPOCITELE DUPA SEDINTA DE CRIOLIPOLIZA?

Odată ajunse la apoptoza (proces natural de moarte celulara), adipocitele/celulele de grasime  moarte sunt eliminate cu ajutorul  macrofagilor  (gunoierii organismului, care ne scapă de țesuturile moarte, reciclandu-le ), fără posibilitatea de regenerare. Macrofagul este una dintre cele trei celule fagocitare ale sistemului imunitar și au un rol important în cadrul sistemului imun nespecific (innascut).

Macrofagele provin din anumite leucocite, numite monocite, care sunt celule circulante. Macrofagele sunt răspândite difuz în organism, la nivelul țesuturilor conjunctive și în apropierea membranelor bazale ale vaselor sanguine de dimensiuni reduse. Se găsesc în număr mare în zonele unde există un aflux important de antigene: tesut pulmonar, ficat, splină și ganglioni limfatici.

Sistemul reticulo-endotelial  reprezinta totalitatea monocitelor, a macrofagelor mobile, a macrofagelor tisulare fixe, la care se adauga celulele endoteliale specializate din maduva osoasa, splina si ganglionii limfatici.Acest sistem  exista in toate tesuturile dar mai ales in cele in care exista cantitati mari de particule, toxine, si substante straine care trebuie distruse si indepartate din organism.

BENEFICII CRIOLIPOLIZA
  • este distrusa minim 25% din grosimea stratului adipos dupa o singura sedinta
  • celulele adipoase/de grasime distruse nu se mai refac
  • nu necesita pregatire speciala, analize, anestezie, spitalizare
  • lucreaza doar zonele cu probleme, nu afecteaza organele sau alte tesuturi
  • procedura poate fi efectuata pe aproape orice parte a corpului
  • o procedura se efectueaza pe durata a aproximativ 60 de minute
  • procedura este confortabila, se poate citi, relaxa si relua imediat activitatile obisnuite


Aparatul de criolipoliza Anybeauty functioneaza cu trei aplicatori care pot functiona pe doua zone in acelasi timp . Pe baza masuratorilor tale si a gradului de tesut adipos, aparatul se poate seta cu puterea vacuumului pana la130kPa.

Tesutul adipos va fi tras de vacuum si incapsulat in interiorul aplicatorului pe tot parcursul sedintei de criolipoliza, astfel incat sa se produca apoptoza adipocitelor intr-o maniera controlata.

INTREBARI FRECVENTE

Este dureroasa criolipoliza? Exista efecte adverse?

Pacientul care efectueaza aceasta procedura de slabire nu va suferi niciun fel de durere, vanataie, traume interne sau cicatrici, nu va simti senzatia neplacuta de frig si nu va avea parte de efecte adverse sau complicatii. Se va bucura, in schimb, de   frumusetea noii siluete! De asemenea, criolipoliza nu necesita incizii sau anestezie.

Nu exista niciun fel de efecte adverse sau complicatii, efectul maxim resimtit poate fi o usoara roseata a pielii, cateva ore dupa interventie. Rar, pot aparea mici echimoze ce persista pret de cateva zile.

Ce am voie sa fac si ce nu post-procedura?

Se recomanda evitarea aducerii unui aport de caldura localizat in primele 24 ore (sauna, plaja, solar).
Deoarece procedura de slabire nu necesita o perioada de recuperare, nu se impun alte restrictii specifice.

Se recomanda mentinerea efectelor acestei interventii pentru un timp cat mai indelungat prin adoptarea unei diete echilibrate, cu un aport de calorii adaptat varstei si sexului, in special fara grasimi si prajeli cel putin 2 saptamani post procedura, precum si cunsum de 2 litrii de apă/zi precum și practicarea regulata de activitati fizice minim 20 genuflexiuni/zi pentru stimularea sistemului limfatic.

Raman semne? Pot reveni imediat la programul zilnic?

Tratamentul de slabire prin criolipoliza nu afecteaza pielea. Vacuumul poate reda, cel mult, o senzatie usoara de tensiune in primele 30 de secunde. Apoi, in doar cateva minute, tesutul tratat va ajunge la temperatura de -8 grade sau și pana la – 15 grade Celsius pentru cine suportă temperaturi mai scăzute  si se va instala o stare de parestezie (amorteala) pe zona supusa tratamentului de slabire.

Nu este necesara perioada de recuperare iar dupa terminarea procedurii, activitatile zilnice se pot relua fara niciun fel de probleme.  Acum, ca lucrurile sunt clare, poti apela cu incredere la specialisti, pentru un corp frumos si armonios.