Str. Victor Babes, Nr 66, Ap. 21, Baia Mare

Luni - Vineri: 09.00 - 17.00

Str. Victor Babes, Nr 66, Ap. 21, Baia Mare

Luni - Vineri: 09.00 - 17.00

BIOCRIOMED
Indepartare tatuaje

LASER-ul tip Nd:YAG  de indepartare a tatuajelor actioneaza asupra pigmentului de tatuaj si NU asupra pielii. Energia luminoasa pe care o emite LASER-ul Nd:YAG cu o lungime de unda de 1064 nm este cel mai putin absorbita de melanina (principalul pigment ce da culoarea pielii)

Prin urmare Nano- LASER-ul Nd:YAG Q-Switch NU lasa cicatrici.

In schimb, pentru o vindecare corecta a zonei tratate si o indepartare a particulelor de pigment in mod corespunzator, ingrijirea post- tratament pe care clientul trebuie sa o urmeze acasa are un rol esential.

Prin intermediul tehnologiei LASER, indepartarea pigmentului de tatuaj se face progresiv in timp, pe parcursul a mai multor sedinte de tratament, programate la interval de 6-8 saptamani intre sedinte.

SEDINTA DE TRATAMENT

Procedura se executa dupa aplicarea pe zona ce urmeaza a fi tratata a unui produs cu efect anestezic (timp de actionare anestezic- aprox. 30 min.).

Sedinta de indepartare a tatuajului dureaza in medie 40-60 min cu tot cu timpul necesar obtinerii efectului anestezic.

Senzatia perceputa de catre pacient in timpul sedintei este: o durere suportabila gen piscatura si similara ca intensitate cu procedura de pigmentare sau efectuare a unui tatuaj permanent insotita de o posibila senzatie de incalzire a zonei tratate.

In cazul indepartarii tatuajelor faciale (cum sunt sprancenele) exista posibilitatea ca zona tratata sa se inflameze. Se recomanda antialergice- Aerius sau Claritin- 1 capsula/ zi, timp de 3 zile, in anumite situatii antiinflamatoare.

In timpul procedurii si un interval de timp relativ scurt dupa finalizarea sedintei de tratament, la anumiti pacienti, zona tratata poate prezenta o sangerare moderata si/ sau eliminare de limfa.

La un interval de 24-72 ore dupa interventie, pe zona tratata incep sa se formeze coji, care urmeaza sa se desprinda in mod natural in 10-14 zile de la interventie.

RECOMANDARI POST TRATAMENT

Pe zona tratata ESTE INTERZIS sa se aplice vreun produs, de orice natura ar fi respectivul produs fara recomandarea/ acordul specialistului in indepartare tatuaje!!!

Doar in prima zi, zona tratata se spala delicat cu apa calduta pentru indepartarea eventualelor picaturi de sange si/ sau limfa iar stergerea se face prin tapotare usoara cu un servetel curat.

NUMAI DUPA CE COJILE AU CAZUT si numai cu acceptul sau la recomandarea operatorului se pot aplica anumite creme emoliente/ de hidratare/ cicatrizante.

Zona  tratata TREBUIE mentinuta permanent curata, uscata si aerisita pe tot intervalul procesului de vindecare.

Pentru situatia prezentata mai sus la punctul 4- indepartare tatuaje faciale ce determina o inflamare a zonei- se recomanda se se ia antialergice (Aerius sau Claritin- 1 capsula/ zi, timp de 3 zile). Pentru cazuri de exceptie, operatorul poate recomanda si antiinflamatoare uzuale.

Zona tratata NU trebuie lezata (zgariata, frecata, etc.) pentru a NU se desprinde in mod fortat  cojile formate peste zona tratata.

Este INTERZIS in timpul procesului de vindecare (min. 2 saptamani) ca zona tratata sa fie expusa la soare sau solar, sauna, piscina, efort fizic intens ce provoaca transpiratie abundenta.

Frecventa sedintelor

Sedintele se fac la minim 6 saptamani

Cu cat trece mai mult timp intre sedinte, cu atat este mai bine deoarece organismul in toata perioada asta mai elimina din pigment.

Organismul incepe sa elimine din pigment cel mai bine dupa 2-3 saptamani.

La unele tatuaje rezultatul poate sa apara imediat dupa procedura, iar la altele dupa 2-3 saptamani.

La tatuajele corporale mari putem sa sacoatem intr-o sdinta o zona de maxim cat e palma clientului, iar daca tatuajul este mai mare putem revenii pentru o alta sedinta la o saptamana.

Organismul are un numar limitat de macrofage deci un tatuaj mare scos intr-o singura sedinta ar duce la rezultate minime si o vindecare mai grea.

Tratament scoatere tatuaje

Se folosesc 2 filtre

  1. Filtrul de 1064 se foloseste pentru negru si gri
  2. Filtrul 532 se foloseste pe maro,albastru,verde,rosu,galben


Negru si griul se scoate cel mai usor deoarece lumina laserului va fi intotdeauna atrasa si absorbita de pigment.
Rezultatele vor fi minume pe nuantele deschise lacunare, deoarece o lumina produsa natural sau mecanic cand se intalneste cu un mediu inchis la culoare este absorbita, iar la un mediu deschis lumina este reflectata inapoi im mediu.

Nu putem garanata ca un tatuaj va iesii 100%  sau nr. exact de sedinte necesare.
Pentru eliminare se recomanda intre 4-8 sedinte, daca se doreste estomparea pot fi neviie 2-3 sedinte.

Aceste incertitudini sunt deoarece

-nu cunoastem ce contine pigmentul
-nu cunoastem cantitatea batuta in derm
-nu cunoastem reactia organismului  si cat va elimina din pigment

Pigmentul este considerat un corp strain el ramane in derm pentru ca marimea lui este mai mare dacat celula macrofag responsabila de eliminarea bacteriilor si a corpilor straini din organism pt ca nu au o protecti formata din fibroblasti.

Noi cu laserul fragmentam pigmentul iar organismul la cei care reactioneaza va trimite celule macrofage care sa inghita acel pigment si sa-l elimine din tesutul limfatic.

 Din cauza fibroblastelur formate in jurul acelui pigment in timp poate curge sange sau sa se adune sange sub piele care va fi absorbit de organism in urmatoarele zile.