Str. Victor Babes, Nr 66, Ap. 21, Baia Mare

Luni - Vineri: 09.00 - 17.00

Str. Victor Babes, Nr 66, Ap. 21, Baia Mare

Luni - Vineri: 09.00 - 17.00

BIOCRIOMED

PRESOTERAPIE sau DRENAJ LIMFATIC

Costumul de drenaj limfatic are camere separate pentru fiecare parte a corpului cu control individual pe labele piciorelor, gambe si coapse, abdomen si brate care se umflă cu aer în timpul drenajului și presează alternativ diferite părți ale corpului, de la picioare spre partea superioară, în sensul de circulație al limfei. In plus are functia de infrarosu si temperatura care de asemenea sunt reglabile ca intensitate si care contribuie la distrugerea celulelor adipoase.
Drenajul limfatic este nedureros și relaxant. Presiunea, functia de infrarosu si temperatura care poate varia intre 35 si 80grade C pot fi reglate chiar și în timpul ședinței, dacă ți se pare că devine inconfortabil sau simți că îți amorțesc picioarele.
Nu are efecte adverse.

Ce este sistemul limfatic?

Sistemul limfatic face parte din sistemul circulator și asigură schimbul de substanțe între sânge și țesuturi. În plus, este un fel de “gardian” pentru sistemul imunitar și contribuie la apărarea organismului, preluând reziduurile metabolice și alte elemente nocive pentru a fi filtrate. Are la bază o rețea de vase care transportă limfa (un lichid clar, asemenea plasmei sanguine) către ganglionii limfatici, cu o concentrație ridicată de limfocite, pentru a fi purificată.

Misiunea sistemului limfatic poate fi îngreunată de mai mulți factori, printre care sedentarismul, stresul constant, statul prea mult pe scaun, bolile endocrine, cardiace sau circulatorii. În aceste situații, fluxul limfatic devine congestionat, iar toxinele se strâng și determină umflarea țesuturilor, intensificarea celulitei sau accentuează unele probleme de sănătate, de asmenea daca  sistemul limfatic nu functioneaza la parametrii normali

toxinele se va aduna și se vor aparea edeme,iar circulația proastă va duce la depunerea de toxine in grăsime, pelea va fii cu aspect patat ,acnee și așa mai departe.

Cum ajuta presoterapia?

Punând în mișcare limfa, drenajul limfatic accelerează eliminarea toxinelor și procesul natural de regenerare al organismului, având efecte pozitive pe mai multe planuri:

 1. Ajută la regenerarea organismului. Drenajul limfatic ajută limfa să circule mai bine prin corp, ceea ce eficientizează procesele de refacere și apărare ale acestuia. Reziduurile din spațiile interstițiale sunt evacuate mai repede, iar sistemul imunitar are mai multă putere în lupta împotriva bacteriilor și virușilor.
 2. Relaxează mușchii. Ca orice masaj, drenajul limfatic ajută mușchii obosiți să se detensioneze, datorită presiunii aplicate în diferite zone ale corpului.
 3. Reduce senzația de picioare grele. Prin drenaj se elimină retenția de apă, ceea ce ameliorează aspectul de picioarele umflate si reduce riscul de varice si tromboflebita
 1. Îmbunătățește fermitatea pielii. Pe lângă limfă, drenajul stimulează și circulația sanguină prin aplicarea de presiune pe venele periferice, astfel că pielea va fi mai tonifiată.
 2. Contribuie la reducerea celulitei. Remodelarea corporală este unul dintre consecințele drenajului limfatic. Datorită sângelui bine oxigenat, pielea își va menține elasticitatea și va arăta mai bine.
 3. Stimulează digestia. Masajul abdominal pune în mișcare tractul digestiv și susține buna sa funcționare.
 4. Dizolvarea grăsimilor- ofera o slabire generalizata  eficienta cu ajutorul functiei  de infraroșu care eliberează o mare cantitate de energie termică, accelerează circulația sângelui și reacție biochimică, stimuleaza metabolismul, care duce la catabolismul grăsimii dizolvand celula de grasime.
 1. Diminuează inflamația după efort, accidentări sau intervenții chirurgicale. Excesul de lichide se elimină mai rapid cu ajutorul drenajului, ceea ce previne sau tratează inflamația exagerată a țesuturilor, calmând durerea.
Beneficii
 • Recomandat pentru tratamentul celulitei;
 • Stimuleaza eliminarea toxinelor din corp;
 • Ofera o slabire eficienta, o alternativa sigura la liposuctie.
 • Modeleaza corpul, redefinind musculatura intr-un mod armonios.
 • Amelioreaza durerea si umflarea, oferind un confort imediat.
 • Redefineste picioarele, abdomenul si bratele, sporind in acelasi timp elasticitatea pielii.
Contraindicatii

1. Sarcina
2. Menstruatie
3. Hipertensiune arteriala
4. Probleme cardiace
5. Tromboza venoasa profunda
6. Insuficienta renala
7. Tuberculoza
8. Probleme dermatologice infectioase
9. Malignitate -cancer